Πρότυπο Κέντρο Λογοθεραπείας & Ειδικών Θεραπειών

Δευ - Παρ: 13:15 μμ – 21:15 μμ

LEOTAPANDA γιατι η ψυχική υγεία μας είναι ό,τι σημαντικότερο έχουμε

Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας / Ψυχοθεραπεία

Στο παρελθόν η Ψυχοθεραπεία συνδεόταν εσφαλμένα με την ψυχική ασθένεια. Σήμερα, γνωρίζουμε ότι η ψυχοθεραπεία είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί την προσωπική ανάπτυξή του και γενικότερα έχει ως στόχο να προσανατολίσει τη ζωή του σε μία θετικότερη κατεύθυνση. Ταυτόχρονα, αποσκοπεί στην υποστήριξη ατόμων που εμφανίζουν συμπεριφορές που επηρεάζουν τη λειτουργικότητά τους, όπως ενδεικτικά δυσάρεστα συναισθήματα, μοναξιά, αίσθημα ανικανοποίητου, διατροφικές δυσκολίες, δυσκολίες στην κοινωνική συναναστροφή, κ.ά. 

«Τα παιδιά είναι παιδιά. Η ζωή τους είναι ανέμελη. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λάβουν ψυχολογική υποστήριξη». Στην πραγματικότητα τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα καθημερινά με γεγονότα και καταστάσεις, η διαχείρισή των οποίων αποτελεί πρόκληση σε ψυχολογικό επίπεδο και τα φέρει αντιμέτωπα με τη βίωση αρνητικών συναισθημάτων, όπως η θλίψη και το άγχος. Επιπλέον, η υιοθέτηση θετικών προτύπων συμπεριφοράς αποτελεί θεμελιώδες επίτευγμα της παιδικής ηλικίας και βασική επιδίωξη των υπηρεσιών ψυχικής υγείας που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους.

 

 
a

Στο LEOTAPANDA οι ειδικοί ψυχικής υγείας σε ένα κλίμα άνευ όρων αποδοχής αποσκοπούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσω της καλλιέργειας της συμπεριφοράς, των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, της διαχείρισης των συναισθημάτων και γενικότερα όλων των πτυχών της συμπεριφοράς που συνδέονται με την ψυχική ευεξία και ανθεκτικότητα.

aa
Back To Top

LEOTAPANDA!

Ένας χώρος που θεμέλιά του αποτελούν η αγάπη και προσήλωση στην επιστήμη, η πολυετής εμπειρία στον χώρο των Ειδικών Θεραπειών και κυρίως η βαθιά πεποίθηση ότι όλα τα παιδιά είναι ικανά για πρόοδο και ανάπτυξη λαμβάνοντας την κατάλληλη υποστήριξη.

Με όραμα την προαγωγή της ψυχικής υγείας και της μάθησης των παιδιών φιλοδοξούμε να σταθούμε άξιοι συνοδοιπόροι στο μοναδικό ταξίδι της ανάπτυξής τους.